Hjertelig velkommen til Spirit Talks (c) Podcast

Spirit Talks (c) er en podcast med Brit Kim og gæster med ayurveda, som omdrejningspunkt for hyggelige og inspirerende samtaler.

Rammen for det rum, som gæsten og Brit Kim udforsker er livets 5 dimensioner, ‘koshas’; kroppen, åndedrættet, sindet, visdom/karma og væren. Hvilken udvikling har man oplevet i livet? Hvor er man nu? Hvad har virket og hvad vil man gerne inspirere med og give videre ?

Når vi forbinder os med andre giver det en fantastisk indsigt i livet og hvem vi er både som individ og som fællesskab. Denne podcast, ‘Spirit Talks med Brit Kim & gæster’ startede med denne intention. Spirit Talks vil så vidt muligt finde sted ude i naturen omgivet af liv (og dermed naturlige lyde). Intentionen er at invitere livet ind.
 
 
 

Mette Themsen fra Bettes Skincare er gæst i Spirit Talks Podcast Episode #8 – Jeg henter lige nogle urter til vores frokost.  

I denne episode af Spirit Talks kan du møde Mette (Bette), der startede Bettes Skincare for 7 år siden. Lyt med, når hun guider mig rundt i den østvendte urtehave, hvor du kan møde morgenfruer og brombær, lægestokroser, verbena og lavendel altsammen med udsigt til en skøn fjord.

Her er lige dele elegance, økologi og natur både i Mette, når hun med høj entusiasme deler ud af sine urtekundskaber såvel som i hendes hudpleje-serie. Alt er håndlavet, hjemmedyrket og økologisk ud fra en viden om urternes fantastiske egenskaber, som hun fik med sig fra sin mor og mormor. 

Biomedicinsk laboratorievidenskab og urtehekseri går op i en højere enhed i det lyse og luftige laboratorie, hvor ‘bette-Mette’ arbejder.

Naturen er gavmild. Og det skinner så klart igennem under og efter mit besøg hos Mette, da jeg sidder i toget på vej hjem efter denne optagelse med tasken fyldt med squash og blomster samt en lækker dahl med urter fra haven og god kaffe i maven.

Og her kan du se mere om Mette (Bette).

https://www.bettesskincare.dk/

 

Susanne Drøjsbjerg er gæst i Spirit Talks Podcast Episode #7 “At lytte helt fra celleniveau”.

I denne episode af Spirit Talks kan du møde Susanne Drøjsbjerg, der er holistisk tandlæge med en stor glæde over sit daglige arbejde. Med sig har hun en meget stærk healingshistorie fra sin ungdom, hvor livet bragte hende fra Fyn til Hawaii og mødet med de ældgamle behandlingsformer.

Undervejs i samtalen kommer vi ind på dét at lytte helt fra celleniveau. At huske at fokusere på det vigtige i livet. Det skal fremelskes. Susanne tager imod hver eneste af sine klienter med stor respekt og intention om at give noget godt videre. En empatisk tilgang til dig som klient. “Munden er jo forbundet til hele din øvrige krop.”.

Det individuelle og det universelle ligger som en klar bevidst tilstand hos Susanne.

Prayer er et ønske om at hjælpe hinanden og det gør hun ved at bringe en situation helt tæt ind og heale det – også når det er en klient, der skal have ordnet en måske kompliceret tand.

At være i kontakt med sig selv og være noget godt for andre. Det er jo også Prayer.

Her kan du se mere om Susanne og tandklinikken i Hellerup (tæt ved stationen) https://www.hellerup-tandklinik.dk/

 
 
Joy Vasiljev er gæst i Spirit Talks Podcast Episode #6 “Vælg din bæredygtighedskasket”.
 
Velkommen til episode #6 af Spirit Talks podcast, hvor jeg har Joy Vasiljev, CEO, The Organic Company, som gæst. Vælg din bæredygtighedskasket blev titlen for vores Spirit Talks.
 
Joy er en vigtig stemme i debatten om økologisk livsstil, miljø og bæredygtighed. Hun lægger energi i at leve og arbejde bæredygtigt, hver dag både i privaten og på jobbet, som CEO og grundlægger af The Organic Company, der laver økologiske designtekstiler til hjemmet.
 
Jeg spurgte Joy, “Hvor starter vi?”. Vælg din bæredygtighedskasket, var hendes svar. Gode intentioner er ikke nok. Forandring kræver handling. Joy fortæller om, hvordan gule, brune og grønne ørkener spreder sig og udfordrer vores planets biodiversitet.
 
Jeg ser en verden ude af balance. Vi er nødt til at se de virkelige problemer i øjnene derude. Ved siden af klimaforandringerne har vi et overforbrug ude af kontrol, vi har udryddelse af en enorm mængde insekter og dyr, vi efterlader forurenet jord og overtager mere og mere uberørt land.”, Joy Vasiljev.
 
Hendes bæredygtighedskasket er fokuseret overordnet på klima, biodiversitet og ressourcer i tråd med FN’s 17 verdensmål og 169 delmål men biodiversiteten er en hjertesag. I 2007 blev The Organic Company etableret med den klare mission at bevise, at en ansvarlig virksomhed er en god forretning. Det var ikke nogen nem start. Verden var simpelthen ikke klar. Og folk var uvidende om den ekstremt beskidte bomuldsindustri.
 
Nu, 15 år senere, producerer The Organic Company mere end 200 forskellige produkter og eksporterer til mere end 26 lande.
 
Tusind tak til Joy for tid og engagement! Det er for mig helt fantastisk at lytte og lære i de skønne samtaler, som Spirit Talks podcast giver mig!
 

Se mere om The Organic Company: https://theorganiccompany.dk

Foto copyright: Joy Vasiljev, TOC.

Link Wikipedia om klima psykologi: https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_psychology

Lasse Herlov Petersen er gæst i Spirit Talks Podcast Episode #5 “At turde gå imod frygten for at mærke …”.

Jeg har haft en frygt for at vise hvem jeg ér. Facader og masker har gjort det anstrengende for mig at være i relationer, fordi jeg var kommet så langt væk fra mig selv. Den største ting ved at være menneske er at blive ved med at være nysgerrig på mig selv. At turde gå imod frygten. At turde se på sig selv med nye øjne. Det kan man ikke gøre alene. Så samhørighed. Dét at dele med andre betyder rigtig meget for mig.”.

Forhåbentlig er det de færreste, der som Lasse, har oplevet at stå med en pistol for panden. Heldigvis skete der ikke mere dengang, men dét, der startede som drengestreger i en kaotisk opvækst, blev hen ad vejen til en del år med hæleri og vold. Under en workshop, der var en intro til BreatheSMART projektet, prøver han nogle åndedrætsøvelser.

Mit følelsessprog … det var vrede. Og ved at bruge de her yoga- og åndedrætsøvelser, kunne jeg pludselig mærke mine følelser og se igennem mit panser. Det hele skete ligesom bare, det blev tydeligt og derfra stoppede jeg med mit misbrug. Jeg fortsatte i behandlingsforløbet, men jeg havde fundet et frirum. Hvor jeg ikke behøvede at tage maske på, hvor jeg ikke skulle tale om følelser, som jeg dengang ikke en gang kunne mærke.”.

Det blev starten på det næste kapitel i mit liv og i dag er rastløsheden vendt til at blive brugt på en positiv måde.

Lasse er uddannet misbrugsbehandler og arbejder som vejleder og derudover underviser han i yoga og meditation ved projektet, BreatheSMART, der er anerkendt af en lang række private og offentlige organisationer herunder Justitsministeriet, Kriminalforsorgen m.fl.

Du kan læse et interview med Lasse fra Politiken, 16. februar 2022: https://politiken.dk/indland/art8599691/Forskere-har-fundet-en-st%C3%A6rk-sammenh%C3%A6ng-mellem-bestemte-personlighedstr%C3%A6k-og-tilb%C3%B8jeligheden-til-at-beg%C3%A5-kriminalitet

Og du kan se mere om BreatheSMART her: https://www.breathesmart.dk

Foto: Lasse Herlov Petersen

 

Stina & Niels aka GopiAnand – “Kirtan without the bla, bla…” er gæster i Episode #4 af Spirit Talks – Ayurveda Podcast med Brit Kim & Gæster.

Niels og Stina er også kendt som GopiAnand i yogakredse i Danmark. Med en helt særlig varme og energi holder de kirtan og har rundet kirtan-aften nummer 1008, siden de fik stafetten givet videre for over 10 år siden.

Kreativitet, tillid og musikalitet flyder frit i deres personligheder og deres hjem er en oase af indtryk fra deres elskede Indien og brugsdesign omgivet af et krydsfelt af spiritualitet.

“Vores liv ligner nok et liv i frihed for andre. Vores liv er underligt lystbårent, men vores princip er at hvis vi laver en aftale, committer os til noget, så er det en aftale mellem os og universet.”.

Spildsneuroser er et ord de bruger i familien, over uudnyttede muligheder, som f.eks. ramsløg, der ikke bliver plukket. Samtidig er de begge i en livsfase, hvor det materielle skrues ned på og at skue indad fylder mere. Og som Niels siger, “Dertil bliver man jo gammel og ‘tørrer ind’. Så helbredet skal også plejes. ‘Get weak, slower.'”.

Lyt med til denne episode af Spirit Talks med GopiAnand om mantra, børn og børnebørn, om at blive ældre og at ‘we’re all just walking eachother home.’.

Vil du med til kirtan med Stina og Niels aka GopiAnand, kan du se mere her: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063523262811

GopiAnand har også organiseret filmvisning af filmen, Mantras i Grand Teatret samt koncert og workshop med Krishna Das i København den 29. maj og den 31. maj 2023.

Cédric Gorinas, yogalærer og ph.d. er gæst i Episode #3 af Spirit Talks – Ayurveda Podcast med Brit Kim & Gæster.
 
Jeg mødtes med Cédric i Botanisk Have til en Spirit Talks om hvordan han gik fra en hverdag som forsker i økonomi med base i San Francisco til et liv som yogalærer i København K på fuld tid.
 
Cédric er en franskmand i København. Med vindblæst frisure fra cykelturen lyser han hele yogsalen op, mens han guider de fremmødte morgenfriske yogier. Efter en AHA-oplevelse om sammenhængen mellem krop og sind, hjulpet på vej af en bog, ‘Issues in your tissues’ startede Cédric med at uddanne sig som yogalærer og senere psykoterapeut. Vi undersøger, hvordan tilfredshed fører til frihed. At turde springe ud – som yogalærer. Undervejs kommer vi også ind på evnen til ‘at holde uvisheden i den ene hånd’. Og om at falde til ro ved at forbinde sig til naturen omkring os. I naturen oplever vi, at vi er noget andet end vores tanker.
 
Cédric inspirerede mig til at fortælle om det spirituelle aspekt af sprog med eksempel fra det koreanske alfabet, hangul og tid, som både filosofisk og eksistentielt grundvilkår.
 
Tusind tak til Cédric for at tage tid til vores hyggelige samtale i Spirit Talks episode #3.
Jeg håber at du, som lytter med, får inspiration til at leve dit liv med tilfredshed, frihed og evnen til at holde uvisheden i den ene hånd.
 
Du kan komme til yoga med Cédric i The Yoga Flat på Christianshavn og Nørrebro
Og du kan se mere om Cédric her: https://www.heartwiseyoga.com/
 
 

Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF er gæst i Episode #2 af Spirit Talks – Ayurveda Podcast med Brit Kim & Gæster.

Med yogaen inde på livet fra barnsben og en mor, der mediterede to gange om dagen, har Susanne haft en naturlig interesse for de indre værdier og bekender sig samtidig fuldt ud til naturvidenskabelig tilgang til sundhed.

Vi taler om alt fra Einstein til frivilligt arbejde som ung, der har været en forløber til det nuværende ansvar som generalsekretær i UNICEF Danmark. Med en empati – der strækker sig nok både dybere og bredere i det daglige arbejdsområde end de fleste af os andre møder i en hverdag – med besøg i krigszoner, flygtningelejre og engagement i børns vilkår både ude og herhjemme, giver samtalen med Susanne en masse inspiration og ikke mindst håb. Håb for verdens børn og vores menneskelige værdier. Build back better.

Se mere om UNICEF https://www.unicef.dk
Copyright foto: Stine Heilmann, DK

*) NB! Der bliver grinet højt omkring 22 minutter inde i samtalen. Mere hvis du lytter med head-set på.

 

Laura Gisler, advokat, IP-rettigheder hos Bang & Olufsen er gæst i Episode #1 af Spirit Talks – Ayurveda Podcast med Brit Kim & Gæster.
 
Episoden er på engelsk.
 
“From Asthanga Yoga when I was younger to Ayurveda and understanding excistance in a new setting. Noticing the sense of wisdom from the trees, peace from the Water. Tuning in to the Sunrise and the Sunset. Such a different way of existing. With the lens of Ayurveda in your daily practise.”, Laura shares.
 
The balance between the intellectual understanding of life from a human perspective of neuroscience and at the same time, sensing and starting to live a closer connection to all forms of life – all comes together in the amazing human, Laura Gisler. During our talk I was impressed by the honesty and kindness, that seemed to be the guiding force in her approach to finding home to inner spiritual life – a dimension that she was feeling the pull towards in the midst of her career.
 
Nature seems to recharge her energy as we walk and talk in the forest. Laura truly holds a great sense of respect and love for nature.
 
*) NB! This episode of Spirit Talks was recorded in the middle of a forest of pine trees, birds and air filled with freshness – .. and a little wind on and off. Nature can sometimes be noisy.
 
 
 
Her kan du lytte til alle episoder af Spirit Talks – Ayurveda podcast med Brit Kim & gæster