Hvad er en Ayurvedisk pulslæsning?

Ved din indledende konsultation hos DAYA Ayurveda kortlægger din ayurveda practitioner både din grundtype, ‘prakriti’ og eventuelle ubalancer, ‘vikruti’. 

En ayurvedisk pulslæsning aflæser pulsens 7 lag med en kombination af sensitivitet, intuition og præcision. Metoden, ‘Nadi Pariksha’, har Brit Kim lært direkte gennem flere år af Dr. Vasant Lad, The Ayurvedic Institute.

Hver gang jeg har været afsted på uddannelse og fået mulighed for at få læst min puls af Dr. Lad, har det været en uddannelse i sig selv – fordi mit system er blevet ‘uddannet’ til at forstå de mange rytmer, lyde, mønstre og ‘gear’ samt nervesystemets underfundige sprog og impulser.“, Brit Kim

Nadi Pariksha er en utrolig metode, der giver behandleren indsigt i hvad der sker i kroppens vævslag, hvilke ubalancer – Vata dosha, Pitta dosha eller Kapha dosha, der er opstået og hvordan den ‘vikruti’ har forrykket balancen i dig på kortere eller længere sigt – samt den bedste måde at bestemme din ‘prakriti’, ayurvediske grundtype. Ayurvedisk pulslæsning giver også et overblik over hvilken kost og kosttilskud, du kan få bedst gavn af.

Og så er der de mere subtile lag af din sundhed. Nadi Pariksha er en af flere metoder, hvor din dharma (livsmål) og karma (mønstre) kan læses. 

Hos DAYA Ayurveda er der afsat 60 minutter til din ayurvediske pulslæsning. Tiden bruges både til pulslæsningen af din grundtype og et her-og-nu indblik i din sundhed — og så får du vejledning til ‘chikitsa’, dvs. behandlinger, øvelser, kosttilskud eller måske vist nogle marma-punkter, som vil være gode at stimulere med blide tryk for at balancere leveren og fordøjelsen, modvirke hovedpine eller bare hjælp til at falde i søvn.