Ayurveda is the Mother of all Healing
Bliv Ayurveda-behandler ved DAYA Ayurveda.
Vær med til at bevare en af de ældste healingsformer til gavn for dig selv og for andre.
Uddannelsen har 3 trin
- Trin I: Self Healing with Ayurveda (50 undervisningstimer + 100 timer selvstudie) Næste holdstart til efteråret 2023.
- Trin II: Healing Others with Ayurveda (50 undervisningstimer + 200 timer selvstudie) Næste start og undervisningsdatoer: 31. marts-2. april (retreat på Kirsebærgården, Odsherred) samt 29.-30. april og 27.-28. maj 2023.
- Trin III: Essence of Ayurveda med Sadhana, Dinacharya & Rasyana (hjemme-cleanse afstemt efter årstiden og din type) Tidsrammen afstemmes 1-til-1 da dette er et personligt forløb. Det kan tages selvstændigt eller i kombination med første eller andet trin af uddannelsen.
Supervisionsforløb med praktikbehandlinger:
Supervisions- og praktikforløb på dine første 15 + 15 klienter er obligatorisk før endelig diplomeksamen, som ayurveda-behandler.
Diplomeksamen finder sted i København.
Du kan også tilvælge et gratis marketings- og outreach onlinemodul, hvis du ønsker inspiration og vejledning til at starte din egen behandlerpraksis.
Du får adgang til DAYA Ayurveda netværk
Som uddannet hos DAYA Ayurveda ved Brit Kim får du automatisk adgang til et netværk af eksperter samt mulighed for at deltage i faglige netværksaktivteter som en del af DAYA Ayurvedas vision og partnerskab med Indiens Ambassade i Danmark.
Healing Others with Ayurveda – Modul II starter 31.3. til 2.4.2023 med en intensiv undervisningsweekend på Kirsebærgården i Odsherred + 2 weekender (lørdag-søndag) i hhv. maj og juni.
Efter fuldført Modul I + II kan du starte med at tage klienter ind som del af dit praktikforløb så du kan starte dit supervisionsforløb og tage din endelige diplom-eksamen. Dette kan ske fortløbende. Du får selvfølgelig også sparring i løbet af dine 15 + 15 klientbehandlinger som del af dit supervisionsforløb.
-
Hovedundervisere:
Brit Kim, grundlægger af DAYA Ayurveda i 2016
Vaidya Deepthi, B.A.M.S. tilknyttet DAYA Ayurveda
Karolina Raczynska, Ayurveda Medicine Practitioner, London, UK
Wanda, Ayurveda doula & postpartum, Hawaii, US
-
Gæsteundervisere:
Yogalærere ved The Yoga Flat. Du får et introkort til The Yoga Flat (Christianshavn og Nørrebro) for hvert semester.
Brith Tychsen, ayurveda-behandler tilknyttet DAYA Ayurveda og The Yoga Flat
Flere gæsteundervisere bl.a. inden for anatomi (fysioterapeut) og kost- og ernæring (rawfood/vegetarkost) annonceres i august.
-
Din investering:
-
Første semester 7.900,- DKK. Start 10. september 2022. Tilmeld dig her: Første semester af uddannelsen til Ayurveda-behandler. Hør om muligheden for at dele semesterbetalingen op i rater. Du kan skrive til hello@dayaayurveda.com
-
Andet semester 12.500,- DKK. Start 31. marts 2023, inkl. intensive weekend-training på Kirsebærgården i Odsherred (fra 31.3. til 2.4. 2023)
-
Tredje semester 9.000,- DKK. Start løbende efter aftale.
-
Afrundende supervisions- og praktikforløb for 15 + 15 praktikantbehandlinger samt diplomeksamination 7.500,- DKK
I alt for hele uddannelsen til Ayurvedabehandler over 3 semestre og supervisions- og praktikforløb samt diplomeksamination 36.900,- DKK (32.200,- DKK ved Early Bird tilmelding på første semester).
- Tilmelding:
Det er en fantastisk rejse at starte på uddannelsen til ayurveda-behandler. Uanset om du er interesseret i kun at tage første semester eller at gå hele vejen, så er det en god idé at booke en samtale med Brit Kim fra DAYA Ayurveda. Du kan maile til hello@dayaayurveda.com eller smse til 25 88 88 66 og aftale et tidspunkt for din samtale.
Du kan fortsætte med at læse videre om uddannelsen herunder.
- Emner & Kilder:
Første semester
Overordnet får du indføring i Ayurveda både som klinisk sundhedsvidenskab og som holistisk livsfilosofi med rødder i Vedaerne. ‘Self Healing with Ayurveda’ – det første semester – er et forløb hvor du får tid til at lære, opleve og praktisere en Ayurvedisk hverdag i balance.
Du lærer at kortlægge din egen sundhed ud fra ayurvedaens diagnosesystem og viden om vores ‘prakriti’ samt aflæsning af ubalancer gennem kroppens og sindets struktur.
Det er et semester, hvor du får tid til at give dig selv alt hvad Ayurveda har at byde på. Ayurvedaen har mange grene af Self Healing metoder, “Chikitsa”. Vi gennemgår
Ahara – kost
Vihara – livsstil
Shamana – forebyggende
Tanmatra – subtile healingsformer
Yoga Chikitsa – yoga, pranayama og meditation
Dertil byder første semester på ayurveda filosofi og grundforståelse af livets grundelementer, krop, sind og følelser, organer, kropsfunktioner, urter og yoga, meditation, mantras og meget meget mere.
Gennem alle tre semestre arbejder vi med grundbøger skrevet af Dr. Vasant Lad og Dr. Robert Svoboda m.fl. Der vil være gennemgang af grundlæggende begreber af vores to hovedundervisere, Vaidy Deepthi på engelsk (mulighed for oversættelse) og Brit Kim på dansk. Desuden vil der være oplæg om Vedisk viden baseret på klassiske tekster, som bl.a Astavakra Gita, Vashistas Yoga Sutra og Charaka Samhita.
Andet semester
“Healing Others with Ayurveda” – det andet semester starter med at give dig grundig indføring i behandlingerne, Abhyanga og Shirodhara. Du får både mulighed for at få og give behandlinger under guidance af underviserne. Samtidig lærer du om hvilke olier, urter og behandlingsformer du skal benytte på dine kommende klienter. Forløbet skal ses som en grunduddannelse. Undervisningen indeholder også introduktion til anatomilære og Ayurvedisk anatomi. Vi bygger videre på din erfaring fra første semester.
Tredje semester
På tredje semester begynder du at kunne se nye detaljer i Ayurvedaens kortlægning af vores krop, sind og følelser og hvordan de overordnede funktioner påvirkes både individuelt og kollektivt. Du får øget indsigt i Ayurveda gennem en styrket og mere detaljeret daglig praksis inklusiv årstids-cleanse og nogle specifielle Self Healing metoder, baseret på traditionel Ayurveda.
Praktisk- og supervisionsforløb
Og så er det tid til dit praktik- og supervisionsforløb. Du kan tage klienter som studerende og du får oversigter og støtte til at evaluere efter hver klient. Efter dine første 15 klienter får du supervision samt de næste 15 klienter, dvs. du får to supervisionsmøder af 1 ½ time. Samtidig får du mulighed for at give praktikbehandlinger i DAYA Ayurveda med supervision af enten Brit Kim eller Brith Tychsen. Endelig afslutter du din behandleruddannelse med en diplomeksamen, der både har en skriftlig og en praktisk del.
Skulle du ønske at deltage i et markedsførings- og outreachmodul med inspiration og støtte til at at starte din egen behandlerpraksis op, er det altid muligt online.
Oversigt – datoer og timer:
DAYA Ayurveda behandleruddannelsen har 3 moduler over 3 semestre + obligatorisk supervisions- og praktikforløb før din afsluttende diplomeksamen.
-
Første semester: Self Healing with Ayurveda
-
100 timers selvstudie
-
50 timers undervisning kombineret zoom + fysisk mødelokale København
-
September 10. + 11. september i København
-
Oktober 8. + 9. oktober i København
-
November 19. + 20. november i København
-
3 x 2 timers zoom-webinar i september, oktober og november
-
Vintertest + fest
-
-
-
Andet semester: Healing Others with Ayurveda
-
200 timers selvstudie
-
50 timers undervisning primært fysisk i København kombineret med zoom
-
Marts 31.3. til 2.4 Retreat Kirsebærgården (tbc)
-
April 29. + 30. København
-
Maj 27. + 28. København
- Sommerfest
-
-
-
Tredje semester: Essence of Ayurveda Sadhana, Dinacharya & Rasyana (Hjemme-cleanse afstemt efter årstiden og din type)
-
50 til 100 timers selvstudie + 20 timers undervisning på zoom + fysisk mødelokale København
-
-
Supervisions- og praktikforløb på dine første 15 + 15 klienter (dvs. 2 møder af 1 ½ time fysisk mødelokale København) samt praktik på 3 klienter hos DAYA Ayurveda før afsluttende diplomeksamen som ayurveda-behandler. Supervisions- og praktikforløbet aftales individuelt og afhænger til dels af hvornår du har oplevet at behandle dine første 15 + 15 klienter.
Ønsker du at fortsætte, kan du lære den ayurvediske hidtil hemmeligholdte behandling, Marma Chikitsa på 4. semester af 50 timer + 150 timers selvstudie, primært fysisk mødelokale København.
Diplomuddannelsen, Essence of Ayurveda følger curriculum og retningslinjer for uddannelsen af ayurvedabehandlere under NAMA, National Ayurvedic Medical Association.
Når det bliver muligt at få anerkendt ayurveda, som sundhedsvidenskab og dermed indgå i den danske kvalifikationsramme for diplomuddannelser, vil curriculum for Essence of Ayurveda derfor kunne indgå i et samlet resultat for at færdiggøre 60 ETCS-point.
Tilmelding og yderligere information:
Du kan kontakt Brit Kim, Daya Ayurveda på hello@dayaayurveda.com og høre nærmere samt tilmelde dig.